Manieren

Vloerverwarming aanleggen kan op twee manieren. U kunt kiezen voor vloerverwarming op noppen of op matten of u kunt uw vloerverwarming laten infrezen. De keuze voor de juiste vloerverwarming hangt af van meerdere factoren, zoals de isolatie van de woning, de afwerking van de vloer en wat er bovenop de vloerverwarming komt.

Vloerverwarming frezen gebeurt bijna stofloos. De sleuven voor het aanleggen van de vloerverwarming worden in een slakkenhuispatroon ingefreesd zodat de warmteverdeling over de vloer optimaal is. De buizen liggen dichter bij elkaar wanneer u kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming. Wanneer u het als bijverwarming gaat gebruiken, liggen de buizen iets verder uit elkaar.

Als de vloerverwarming niet in gefreesd kan worden of wanneer u de vloer geïsoleerd wilt hebben, kunt u kiezen voor vloerverwarming met noppenplaten. Noppen zijn kunststofplaten met of zonder isolatie. Bovenop de noppen komt een dekvloer. De prijzen van de vloerverwarming zijn afhankelijk van het soort te leggen vloerverwarming. Veel klanten kiezen voor frezen. Niet alleen omdat dit een goedkope oplossing is, maar het ook makkelijker en sneller te plaatsen is.